E17 na zes uur vrijgemaakt, nog steeds lange files
Foto: BFS
Door twee ongevallen in Beervelde en Lokeren op de E17 is er al de hele dag verkeerschaos in de regio. De weg is op beide plekken opnieuw vrijgemaakt, maar er staan nog lange files.

Volg hier de huidige verkeerssituatie.

Op de E17 van Beervelde naar Kortrijk waren drie rijstroken versperd door een ongeval omstreeks 6.20 uur. Bij de aanrijding waren drie vrachtwagens, een lichte vrachtwagen en een personenwagen betrokken. Er vielen twee gewonden, maar niemand verkeert in levensgevaar. De weg was urenlang volledig versperd, maar werd om 12.15 uur vrijgemaakt. De hinder duurde ongeveer zes uur, de takelwerken duurden langer dan verwacht en het wegdek moest gereinigd worden.

In de staart van de file gebeurde rond 7.30 uur opnieuw een ongeval ter hoogte van Lokeren. Daar waren eerst drie rijstroken versperd maar de politie besloot uiteindelijk de weg volledig af te sluiten. Bestuurders moesten er af in Lokeren, waar de lokale wegen ook dichtslibden. Rond 12.30 uur werd de weg terug vrijgemaakt.

Werken

Op de E17 zijn maandag werken gestart. Het ongeval in Beervelde gebeurde in de file van de werkzaamheden. In totaal wordt de autosnelweg over een afstand van 8 kilometer volledig vernieuwd. De ingreep zal tot eind augustus voor veel hinder in de Gentse regio zorgen, waarschuwt het Agentschap.

De werkzaamheden verlopen in fasen. In de richting van Antwerpen loopt de werfzone van de brug over de Ringvaart en de R4 tot net voorbij de verkeerswisselaar in Destelbergen. De afrit naar het UZ Gent van de E17 richting Antwerpen wordt ook volledig heraangelegd. In de richting van Gent werkt de aannemer vanaf de brug boven de N447 tot na de afrit UZ Gent. Ook de afrit krijgt een nieuwe toplaag.

Van maandag 17 juni tot donderdag 18 juli start de heraanleg in de richting van Antwerpen. In de maand juni rijdt het verkeer in beide richtingen op twee versmalde rijstroken en gaat de afrit naar de R4 in Destelbergen dicht. Vanaf juli gaan verschillende op- en afritten in de richting van Antwerpen dicht.

In die periodes wordt er 24 uur op 24 gewerkt en ook tijdens het weekend. Tijdens de Gentse feesten wordt er niet gewerkt en is de weg terug vrij. De rijrichting Kortrijk krijgt een opknapbeurt van begin augustus tot eind augustus.

Het viaduct van Gentbrugge, dat de komende twee jaar gesaneerd wordt, is niet opgenomen in de werfzone.