Jakob Fuglsang springt naar tweede plaats in UCI-klassement, Remco Evenepoel stijgt naar rang… 288

Door zijn tweede eindwinst in het Criterium du Dauphiné klimt de Deen Jakob Fuglsang (Astana) naar de tweede plaats op de nieuwe wereldranglijst die zondag door de Internationale Wielerunie UCI gepubliceerd werd. Hij springt over de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma), die nu derde staat. De Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) weet zijn eerste plek te handhaven.

De Spaanse wereldkampioen Alejandro Valverde blijft vierde, de Fransman Thibaut Pinot stijgt twee posities en staat nu vijfde. De grote verliezer is de vorige laureaat van de Dauphiné, de Brit Geraint Thomas, die dit jaar voor de Ronde van Zwitserland gekozen heeft. Hij zakt naar de 15e plaats (-9).

Eerste Belg is Greg Van Avermaet (CCC) op de 6e plaats (-1). Met Oliver Naesen prijkt op de 9e plaats (+1) nog een andere Belg in de top 10. Twee andere landgenoten die zich tijdens de Dauhpiné in de kijker gefietst hebben maken een sprong in het klassement: Dylan Teuns is 34e (+17) en Wout van Aert 35e (+9). Remco Evenepoel, eindlaureaat van de Ronde van België, stijgt 46 posities en bekleedt nu de 288e plaats.

(belga)