‘Tv-opgeleide kok’ Loïc Van Impe volgt Sandra Bekkari op
Loïc Van Impe in actie in de keuken. Foto: saschavs

VTM kiest voor de 25-jarige Brusselaar Loïc Van Impe als nieuwe tv-kok. Hij is erg populair bij jongeren en vervangt Sandra Bekkari met zijn dagelijkse kookprogramma op VTM.

De perfect tweetalige Brusselaar is de zoon van twee koks en stond als kind al in de potten te roeren. Van Impe volgde geen opleiding als chef, maar ging naar het RITCS. Hij studeerde er af als als monteur voor televisie en film, wat handig van pas kwam voor zijn eigen YouTubefilmpjes. Tijdens zijn studies begon hij voor studenten filmpjes te maken onder de noemer #kotfood. Ondertussen volgen meer dan 1.400 mensen zijn kanaal ‘Loïc’, waar hij in zijn eigen stijl verschillende recepten klaarmaakt.

Loïc Van Impe is geen nieuw gezicht op televisie. In 2017 dook hij elke week op in ‘Iedereen beroemd’ in de rubriek Konnichiwa, die hem en zijn vriendin Ella volgde tijdens hun verblijf in Japan.

Vandaag heeft Loïc duizenden volgers op Facebook, YouTube en Instagram. Hij heeft ook al een eerst kookboek uit: The rookie cook. Hij noemt zichzelf geen chef-kok, maar de eerste ‘tv-opgeleide kok’. ‘Ik heb alle tv-programma’s gezien, alle boeken gelezen, Facebook, YouTube en Instagram zot gesurft. Wanneer ik achter het fornuis sta, gebruik ik mijn kennis uit al wat ik ooit op televisie zag om tot het lekkerste resultaat te komen.’ Zijn kookprogramma is vanaf dit najaar op VTM te zien. Hij volgt in de voetsporen van Piet Huysentruyt, Sofie Dumont en Sandra Bekkari.