KMI waarschuwt voor intense regen
Foto: BELGA

Wie had gehoopt op een zomers zonnig weekend, kan dat vergeten. Het weekend begint met nieuwe regen- en onweersbuien. Vrijdagavond en -nacht kan het behoorlijk intens worden: het KMI waarschuwt voor grote hoeveelheden neerslag in korte tijd op sommige plaatsen. Mogelijk kan er 10 tot 30 mm in zes uur tijd vallen. Volgende week voorspelt het KMI warmer weer.

Vrijdagavond wordt de (hoge) bewolking dikker. De kans op een bui of onweer stijgt in het oosten en zuidoosten van het land. In de tweede helft van de nacht wordt het overal zwaarbewolkt met regen of verspreide buien. Soms kunnen de buien fel zijn en plaatselijk kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Ook kan het lokaal tot een onweer komen. KMI geeft code geel in het hele land, met  waarschuwingen voor mogelijk lokale wateroverlast.

De minima schommelen tussen 12 en 16 graden bij een zwakke tot matige wind uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Zaterdagochtend verlaat de regenzone ons land richting Nederland. Nadien wordt het wisselend bewolkt met nog lokale buien. De maxima schommelen rond 21 graden bij een zwakke of matige wind uit westelijke richtingen.

Zondag krijgen we eerst brede opklaringen. In de loop van de dag komen er bewolkte perioden met vooral in het westen en in het noorden kans op enkele buien, de meeste over het westen van het land. De maxima liggen nog rond 20 graden.

Maandag lijkt het meestal droog te blijven met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Het kwik zou tussen 20 graden aan zee en 24 graden in de Kempen klimmen.

Dinsdag wordt het droog en zonnig op enkele wolkenvelden na. Op het einde van de dag neemt de kans op een bui in de Ardennen toe. Het wordt warm met maxima rond 25 graden in het centrum van het land.

Woensdag wordt het warm met maxima tussen 24 of 25 in de Hoge Venen en plaatselijk 29 of eventueel 30 graden in de Kempen. Het is eerst vrij zonnig maar later in de dag neemt de kans op onweer toe.