Nieuwe nethoofden voor Radio 1, Radio 2 en MNM
Foto: Joyce van de Ven (JDV)

Jan Knudde, momenteel nethoofd van Radio 2, zal vanaf oktober de leiding bij Radio 1 op zich nemen. Rino Ver Eecke vervangt Knudde als nethoofd van Radio 2. MNM, de jongerenradio waar Ver Eecke nu aan het hoofd staat, zal dan weer geleid worden door Annemie Gulickx. Dat meldt de VRT donderdag in een persbericht.

Knudde gaat aan de slag bij Radio 1 ter vervanging van Filip Pletinckx, die in maart besliste om na bijna zes jaar als nethoofd van Radio 1 aan de slag te gaan als talentcoach bij VRT Radio. Die verschuiving bracht dus een stoelendans op gang, die ook leidde tot vervangingen bij Radio 2 en MNM.

‘We hebben in onze zoektocht veel pistes verkend en we zijn uitgekomen bij talent uit eigen huis. De drie nieuwe nethoofden zijn stuk voor stuk mensen met een hart voor inspirerende en verbindende radio. Samen met Chantal Pattyn (Klara) en Jan Van Biesen (Studio Brussel) vormen ze een dreamteam’, zegt Els Van de Sijpe, manager VRT Radio.

Nieuwe nethoofden voor Radio 1, Radio 2 en MNM
Jan Knudde Foto: VRT

Knudde noemt de nieuwe functie bij Radio 1 ‘naast afscheid nemen ook een beetje thuiskomen’. Hij begon destijds als nieuwslezer bij Radio 2 West-Vlaanderen en wordt nu nethoofd Radio 1, waar actualiteit een belangrijke pijler is. ‘Ik kijk ernaar uit om deel te worden van de passies die ik bij Radio 1 voel: nieuws, actualiteit, sport, cultuur en eigenlijk alles wat een mens interesseert.’

Nieuwe nethoofden voor Radio 1, Radio 2 en MNM
Rino Ver Eecke Foto: VRT

Rino Ver Eecke gaat met ‘heel veel passie en zin’ aan de slag bij Radio 2. ‘Al geeft MNM verlaten mij een dubbel gevoel. Ik ga het MNM-team missen en hou veel fantastische herinneringen over aan het verhaal dat we samen gebouwd hebben. Binnenkomen bij Radio 2 voelt, na al die jaren, als een goede vriendschap opnieuw oppikken’, zegt hij.

Nieuwe nethoofden voor Radio 1, Radio 2 en MNM
Annemie Gulickx Foto: VRT

Ook voor Annemie Gulickx, momenteel aanbodverantwoordelijke bij Ketnet, is het thuiskomen. ‘Ik was erbij toen MNM in 2009 van start ging en heb er zes jaar lang met veel plezier en liefde gewerkt. Het is een mooie kans om dit opnieuw te mogen doen. De voorbije jaren heb ik fantastische dingen mogen doen op Ketnet, maar ik ben klaar voor een nieuw avontuur.’