David Goffin zonder al te veel problemen naar kwartfinale grastoernooi Rosmalen, Alison Van Uytvanck is uitgeschakeld
Foto: Photo News

David Goffin (ATP 33) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het ATP-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/635.750 euro).

De Belgische nummer een, vijfde reekshoofd in Nederland, haalde het in de tweede ronde in twee sets van de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP 45): 6-3 en 7-5 na 1 uur en 31 minuten. Voor een plaats in de halve finales neemt de Luikenaar het eerstdaags op tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Adrien Mannarino (ATP 44) en de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 34).

Bij de mannen staat slechts één Belg op de tabel van het Libéma Open. Goffin speelt voor het eerst sinds 2015 in Rosmalen. In de finale verloor hij er toen in twee sets van de Fransman Nicolas Mahut.

Tweede ronde is eindstation voor Bonaventure en Van Uytvanck

Bij de vrouwen hebben Ysaline Bonaventure (WTA 120) en Alison Van Uytvanck (WTA 55) zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales.

In de tweede ronde ging de Luikse Bonaventure er in twee sets uit tegen de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 52): 6-3 en 6-4 na 1 uur en 12 minuten. Eerder op dit toernooi won Bonaventure in de eerste ronde in drie sets (6-2, 2-6 en 6-0) van de Franse ‘lucky loser’ Fiona Ferro (WTA 95). Bonaventure is al de tweede landgenote die in ‘s-Hertogenbosch sneuvelt tegen Alexandrova. Eerder kegelde de Russin met Elise Mertens (WTA 21) het derde reekshoofd in de openingsronde al uit het toernooi.

Van Uytvanck, negende reekshoofd in Nederland, sneuvelde in de tweede ronde in twee sets tegen de Kazachse qualifier Elena Rybakina (WTA 134): 6-3 en 6-4 na 1 uur en 36 minuten. In de kwartfinales neemt Rybakina het op tegen Kirsten Flipkens (WTA 69), vorig jaar verliezend finaliste in Rosmalen. Met kwalificatiespeelster Greet Minnen (WTA 139) zit er nog een tweede Belgische speelster bij de laatste acht op het Libéma Open.

Met kwalificatiespeelster Greet Minnen (WTA 139) en Kirsten Flipkens (WTA 69) staan er wel twee landgenotes in de kwartfinales.