Zon in zicht: warmer weekend en volgende week barbecueweer
De temperaturen gaan de hoogte in (themabeeld) Foto: Shutterstock

De komende dagen kunnen er lokaal nog een stevige bui en zelfs onweders plaatsvinden, maar vanaf het weekend wordt het opnieuw droog. Ook het kwik gaat de hoogte in: brede opklaringen en temperaturen boven de 25 graden brengen de zomer (even) terug.

Donderdag is het eerst op de meeste plaatsen droog met kans op een bui aan zee. In de namiddag zijn er buien in het westen en later ook in het centrum, mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden bij een strakke wind, meldt het KMI.

Vrijdag is het eerst op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met regen of buien in het centrum en het oosten van het land. Later wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en wordt het overwegend droog. In de nacht naar zaterdag volgen regen- en onweersbuien vanaf het zuiden. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en 26 graden in de Kempen.

Dit weekend verlaat een actieve regenzone ons land richting Nederland. Nadien wordt het op zaterdag wisselend bewolkt met nog lokale buien en kans op onweer. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden bij een zwakke of matige wind uit westelijke richtingen. Zondag krijgen we eerst brede opklaringen. In de loop van de dag verwachten we bewolkte perioden met vooral in het westen kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden.

Volgende week tot 30 graden

Zon in zicht: warmer weekend en volgende week barbecueweer
Foto: Meteo

Maandag lijkt het droog te blijven met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Het kwik zou tussen 20 graden aan zee en 24 graden in de Kempen klimmen. Dinsdag wordt het droog en zonnig met soms enkele wolkenvelden. Het wordt warmer met maxima tussen 22 en 26 graden. Woensdag wordt het warm met maxima tussen 24 of 25 in de Hoge Venen en plaatselijk 29 of eventueel 30 graden in de Kempen.

Dinsdag wordt het droog en zonnig met soms enkele wolkenvelden. Het wordt warmer met maxima tussen 22 en 26 graden. Woensdag wordt het warm met maxima tussen 24 of 25 in de Hoge Venen en plaatselijk 29 of eventueel 30 graden in de Kempen. Het is eerst vrij zonnig maar later in de dag neemt de kans op onweer toe.