Meisje (14) in levensgevaar na vluchtmisdrijf in Schaarbeek
Foto: Alertes Controles Police Bruxelles

In Schaarbeek is donderdagochtend rond 8 uur een meisje van veertien levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat. Het meisje stak de straat over en werd gegrepen door een automobilist.

De automobilist pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf en wordt nog steeds opgespoord door de politie, zo bevestigt een woordvoerder van de politiezone Brussel Noord aan De Standaard.

Volgens de woordvoerder verkeert het meisje in levensgevaar. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Of het meisje overstak via het zebrapad toen ze werd aangereden, is nog niet duidelijk. De getuigenverklaringen daarover lopen uiteen. ‘De precieze omstandigheden van het ongeval worden nu nog onderzocht’, aldus de woordvoerder. 

Het Brusselse parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld, die samen met het labo van de federale politie ter plaatse zal gaan. De Brusselse politie zegt intussen dat alles in het werk wordt gesteld om de gevluchte bestuurder op te sporen.