Portugal boven op ‘Oscars van het reizen’
Foto: Shutterstock

Afgelopen weekend werden de prestigieuze World Travel Awards (WTA) uitgereikt tijdens een gala-avond in Madeira. Niet toevallig werd voor die bestemming gekozen, want het eiland werd uitgeroepen tot het beste van Europa.

Het Portugese eiland Madeira werd op de World Travel Awards, die sinds 1993 worden uitgereikt door de meest toonaangevende spelers in de reissector, uitgeroepen tot ‘Europe’s Leading Island Destination’. Het was niet de enige Portugese bestemming die in de prijzen viel. De Algarve-regio werd gekroond tot ‘Europe’s Leading Beach Destination’ en Portugal zelf tot ‘Europe’s Leading Destination’.

Maar het was niet enkel Portugal dat de klok sloeg. Zo riepen de World Travel Awards Sint-Petersburg in Rusland uit tot ‘Europe’s Leading City Destination’. Opvallend was daarnaast dat Batumi in Georgië als ‘Europe’s Leading Emerging Tourism Destination’ getipt werd.

Batumi is nog onbekend bij het westerse publiek, maar wordt geroemd als de ‘Parel van de Zwarte Zee’. In het Sovjettijdperk was het al een populaire badplaats, vandaag rijzen de moderne gebouwen er als paddenstoelen uit de grond. Georgië en de hoofdstad Tbilisi zitten trouwens ook in de lift als toeristische bestemmingen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig