Meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom in Hasselt
De panne treft ook stadhuis ‘t Scheep, waardoor de stadsdiensten voorlopig stilliggen. Foto: Sven Dillen

In verschillende delen van de stad Hasselt was er woensdag een tijdlang geen elektriciteit, vanaf 12 uur was er opnieuw stroom. Dat melden de stad en distributienetbeheerder Fluvius op Twitter. Volgens Fluvius zaten meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom, de oorzaak was een kortsluiting in een middenspanningscabine.

Door een een kortsluiting in de middenspanningscabine in de Welvaartstraat zaten onder meer het centrum en de binnenstad van 9 uur tot 12 uur zonder stroom. Daardoor hadden volgens Fluvius meer dan 5.000 gezinnen geen elekriciteit. ‘Die cabine voorziet een groot deel van de binnenstad en het centrum van Hasselt van stroom. Het ziekenhuis werd prioritair behandeld en werd snel terug op het net geplaatst’, zegt David Callens, regionale woordvoerder van Fluvius. De panne trof ook stadhuis ‘t Scheep, waardoor sommige stadsdiensten niet beschikbaar waren tijdens de panne.

'Alle klanten hebben weer stroom. Nu gaan we de cabine definitief herstellen, maar daar gaat de klant geen last van hebben', zegt Callens.

Doordat de diensten van Fluvius op verschillende plaatsen moesten herschakelen, namen de maatregelen enkele uren in beslag. De distributienetbeheerder zal de cabine onderzoeken, want eerder werd de toegang tot de cabine door de brandweer verboden omwille van rookontwikkeling.