Donald Trump junior getuigt opnieuw voor Senaatscommissie in Ruslandonderzoek
Donald Trump Jr. Foto: BELGAIMAGE

In verband met het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 zal de oudste zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump Jr., woensdag voor de inlichtingencommissie van de Senaat getuigen. De ondervraging vindt achter gesloten deuren plaats, zo bericht nieuwszender CNN op basis van anonieme bronnen.

Al in mei raakte bekend dat de door de Republikeinen geleide inlichtingencommissie van de Senaat Donald Trump Jr. (41) opnieuw had ontboden om te getuigen in verband met het Rusland-onderzoek. Het is de eerste keer dat het Congres zijn onderzoeksbevoegdheid gebruikt om een familielid van president Donald Trump te ontbieden.

Die laatste zei toen zelf ‘zeer verbaasd’ te zijn over de dagvaarding van zijn zoon en zei dat hij door speciaal aanklager Robert Mueller ‘volledig buiten verdenking is gesteld’. In zijn enige openbare verklaring eind mei sprak de speciaal aanklager Trump echter uitdrukkelijk niet vrij. ‘Als we zeker wisten dat Trump geen misdaad heeft gepleegd, hadden we dat in het rapport gezegd’, zei hij toen.

Donald Trump Jr. werd in september 2017 al urenlang verhoord in de Senaat in verband met een een ontmoeting tussen een Russische vertegenwoordiger en het campagneteam van Trump in New York en over een bouwproject van zijn vader in Moskou. Trump Jr. beheert via de Trump Organization het vermogen van de familie.