Streetwear-koning Virgil Abloh krijgt eigen tentoonstelling
Virgil Abloh Foto: epa

Hoewel de Amerikaanse modeontwerper Virgil Abloh nog steeds maar 38 jaar is, timmert hij al twintig jaar aan de weg naar succes. Het Museum of Contemporary Art in Chicago vond dan ook dat de tijd was aangebroken om een tentoonstelling aan zijn creaties te wijden.

Virgil Abloh is een van de populairste ontwerpers van het moment. Zo is hij het creatieve brein achter het streetwearlabel Off-White, ontwerpt hij sinds vorig jaar de mannencollecties van Louis Vuitton en werkt hij samen met Nike, Ikea, Rimowa en Kanye West. Alles wat hij aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Maar hij werkte wel twintig jaar lang hard om dat punt te bereiken. En net daar wijdt het Museum of Contemporary Art in Chicago de expo ‘Virgil Abloh: ‘Figures of Speech’ aan.

Curator Michael Darling werkte drie jaar aan de tentoonstelling die op 10 juni de deuren opende. Daarin wordt in twee zalen vooral aandacht geschonken aan Ablohs carrière in de modewereld, maar ook zijn andere creatieve talenten staan er in the picture. Zo is Abloh van opleiding eigenlijk ingenieur-architect, in zijn vrije tijd is hij dj en hij werkt ook aan sculpturen.

De expo loopt tot 22 september. Er bevindt zich naast het museum ook een pop-upshop waar ontwerpen van Abloh en limited edition-gadgets kunnen worden gekocht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig