Raptors redden het niet in kolkend eigen huis: twee dikke driepunters bezorgen Warriors de zege én een zesde finalematch
Foto: USA TODAY Sports

De Toronto Raptors zijn er niet in geslaagd de vijfde wedstrijd van de NBA-finale te winnen. De ploeg uit Canada verloor met een punt van Golden State Warriors. De eindstand was 106-105. In de best-of-sevenserie staat het 3-2.

Vrijwel de gehele wedstrijd stonden de Warriors op voorsprong, maar in het slot kwamen de Raptors tot leven. Met nog anderhalve minuut op de klok leidden ze met 103-100. Toen raakte Stephen Curry, die eindigde met 31 punten, een driepunter. Wat later was daar Klay Thompson, goed voor 26 punten. Een pump fake en een driepunter: 103-106. Sterke defence op Kawhi Leonard (26 punten) en een blok van Draymond Green op Kyle Lowry zorgden voor de zege van GSW.

De Toronto Raptors zijn nog één overwinning verwijderd van hun eerste kampioenschap in de NBA. De ploeg uit Canada won de vierde wedstrijd in de finale met 105-92 en nam daarmee een 3-1 voorsprong in de best-of-sevenserie tegen titelverdediger Golden State Warriors. Het is een team pas één keer gelukt om in de NBA-finale een achterstand van 3-1 om te buigen in een overwinning. Cleveland Cavaliers slaagde daar in 2016 in.

Sterspeler Kevin Durant keerde terug bij Golden State na een blessure van een maand. Hij scoorde drie driepunters, maar raakte ook weer geblesseerd. Hij werd naar de kleedkamer begeleid door Stephen Curry en liep later op krukken.