In het wrak van de toeristenboot die in Boedapest zonk na een aanvaring met een groter schip, zijn dinsdag vier lichamen aangetroffen. Onder hen ook dat van de kapitein. De Hongaarse politie is dinsdag gestart met de berging van de boot, die op 29 mei op de Donau zonk na een botsing met een cruiseschip. Het ongeval eiste 28 mensenlevens.

Aan boord bevonden zich 33 Zuid-Koreanen en twee Hongaarse bemanningsleden. Van alle opvarenden die na de aanvaring met de Viking Sigyn in het water terechtkwamen, konden er maar zeven worden gered. Tot deze ochtend waren er nog acht vermist.

Meteen nadat de boot uit het water was gehaald, werden aan boord vier lichamen aangetroffen. Er zijn nu nog vier Koreaanse opvarenden vermist.

De relatief kleine Hableany botste met het veel grotere riviercruiseschip Vikings Sigyn. Het toeristenschip zonk in zeven seconden. Reddingswerkers slaagden er omwille van de sterke stroming in de rivier niet in om de boot onder water te inspecteren. Het vaartuig werd dinsdag uit het water gehaald, zodat binnenin het schip alsnog op zoek kon worden gegaan naar lichamen van slachtoffers.

De Oekraïense kapitein van Viking Sigyn werd in Hongarije gearresteerd en opgesloten in het kader van een onderzoek naar ‘criminele nalatigheid op een openbare vaarweg’. Onlangs bleek dat de man begin april ook al betrokken was bij een scheepsongeluk op de Westerschelde.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in