In New York is een helikopter neergestort op het dak van een gebouw in hartje Manhattan. Volgens lokale media is de piloot omgekomen. Hij was de enige inzittende.

‘We voelden het gebouw bewegen’, verklaart Zach Escalante, een computerprogrammeur die in het gebouw werkte, aan de New York Post.

Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, zei dat de helikopter mogelijk had geprobeerd een noodlanding uit te voeren op de wolkenkrabber op Seventh Avenue. Daarbij brak brand uit, maar de brandweer had die al snel onder controle.

'Wanneer je hoort dat een vliegtuig een gebouw heeft geraakt, dan denk ik meteen wat elke New Yorker dan denkt', zo verwees hij naar de aanslagen van 9/11. Volgens hem zijn er echter geen aanwijzingen van kwaad opzet.

De crash gebeurde in de buurt van Times Square. Het gaat om het Axa Equitable Center, dat 54 verdiepingen heeft. De politie zette de buurt af, uit vrees voor vallende brokstukken.

Op het moment van het ongeval regende het in New York. De wolken hingen zo laag dat de toppen van de wolkenkrabbers niet te zien waren.