KMI kondigt code geel af: ‘Kans op onweer in het hele land’
Archiefbeeld Foto: BELGA

Maandag bestaat in het hele land de kans op een plaatselijk onweer. Het KMI heeft daarom in alle Belgische provincies code geel afgekondigd.

KMI kondigt code geel af: ‘Kans op onweer in het hele land’
De weersverwachtingen voor dinsdag. Foto: KMI

Maandagvoormiddag vielen er enkel in het westen van het land enkele buitjes te noteren, maar in de namiddag verschijnen er volgens de voorspellingen van het KMI overal alsmaar meer stapelwolken en ontstaan er buien met plaatselijk onweer. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. Sommige buien kunnen intens zijn, met windstoten en veel neerslag in korte tijd. Daarom kondigde het KMI code geel af in het hele land van 13 tot 22 uur. Vooral in de provincies West- en Oost-Vlaanderen kan er een lokale donderslag vallen.

KMI kondigt code geel af: ‘Kans op onweer in het hele land’
Foto: KMI

Ook maandagavond zijn er nog buien met onweer mogelijk, maar stilaan verlaten ze ons land via het noorden. ’s Nachts wordt het meestal droog en rustig met opklaringen, en is er kans op nevel of enkele plaatselijke mistbanken.

Dinsdagochtend is het droog met zon en wolken. Vanuit het zuidoosten krijgen we daarna meer bewolking met geleidelijk regen en buien, mogelijk opnieuw met onweer. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 of 18 graden in Laag-België.