Voormalig baseballvedette David ‘Big Papi’ Ortiz in bizarre omstandigheden neergeschoten in eigen land
Foto: AFP

De gewezen baseballster David Ortiz (43) is in zijn thuisland Dominikaanse Republiek neergeschoten. De voormalige vedette van de Boston Red Sox kreeg een kogel in de rug en raakte daarbij ernstig gewond, maar hij zou niet in levensgevaar zijn.

Het incident gebeurde zondag in een bar in Santo Domingo. Een man op een motor benaderde Ortiz en schoot hem in de rug. De gewezen MLB-ster werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht en geopereerd. Volgens zijn familie zou zijn toestand stabiel zijn en is hij buiten levensgevaar.

De schutter kon door omstaanders overmeesterd worden. Hij raakte daarbij zelf gewond. Over zijn motief bestaat voorlopig geen duidelijkheid.

Voormalig baseballvedette David ‘Big Papi’ Ortiz in bizarre omstandigheden neergeschoten in eigen land
Foto: AP

De Boston Red Sox lieten in een reactie op Twitter weten de familie van Ortiz alle hulp aan te bieden en “hen de hele tijd in hun hart te hebben”.

David Ortiz speelde tussen 1997 en 2016 twintig seizoenen in de Major League Baseball, waarvan veertien voor Boston. De slagman won met de Red Sox drie keer de World Series, schopte het tien keer tot All Star en in 2013 werd ‘Big Papi’ uitgeroepen tot beste speler (MVP). Drie jaar later zette hij een punt achter zijn carrière.