Beeldjes van kunstwerk ‘Coming World Remember Me’ aangetroffen in afvalcontainer
Foto: CWRM

Op het recyclagepark in Gullegem zijn beeldjes van ‘Coming World Remember Me’ in een container met afval gegooid. De gemeente Wevelgem betreurt dat de kunstwerken, gemaakt naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, zomaar weggegooid werden. De beeldjes werden ondertussen uit de container gehaald.

Met het project ‘Coming World Remember Me’ wilde kunstenaar Koen Vanmechelen alle slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem herdenken. De 600.000 geboetseerde beeldjes van de kunstinstallatie in provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke stonden dan ook symbool voor 600.000 mensen die het leven lieten. Na afloop van het project mochten geïnteresseerden de beeldjes gratis komen ophalen, waardoor zelfs een ware stormloop ontstond.

Blijkbaar hechtte niet iedereen evenveel belang aan de emotionele waarde van de kunstwerken. Op sociale media circuleerde immers een foto van beeldjes die gedumpt werden op het recyclagepark in Gullegem, een deelgemeente van Wevelgem.

De gemeente Wevelgem laat via Facebook weten dat de beeldjes onmiddellijk uit de afvalcontainer gehaald werden. Afvalintercommunale Mirom zal zorgen voor een passende nieuwe bestemming. Heel wat mensen lieten al weten dat ze bereid zijn om een weggegooid beeldje van ‘Coming World Remember Me’ te adopteren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in