Kamppost, hoe doe je het? En vooral, hoe niét!
Foto: Shutterstock.com
Een oldskool brief naar je kind sturen? Topidee! Maar hou je wel aan de regels – een trauma is snel opgelopen. Wees je ervan bewust dat een eenvoudige brief of postkaart ernstige gevolgen kan hebben en het verdere verloop van het kampleven van je kind helemaal kan maken of kraken … Je schrijfsel kan er dus maar beter boenk op zijn.

DON’T

 • Geforceerd lange epistels schrijven met alleen maar bemoeizuchtige raadgevingen, zoals ‘Goed luisteren naar de leiding, dat we geen klachten krijgen!’, ‘Vergeet niet naar de wc te gaan voor het slapengaan’, of ‘Je doet toch elke dag een verse onderbroek aan, hè?’. Geloof ons, bij regel drie is je brief al een papieren vliegtuigje op weg naar de nek van een kampgenootje.
 • Iedereen – maar dan ook werkelijk iederéén – vragen om een brief of kaartje te sturen, omdat je denkt dat je oogappel daar blij mee zal zijn. Onthoud: overdreven veel post is niét cool en kaartjes van de vriendinnen van de bomma zijn helemaal gênant.
 • Ook geen goed idee: hartjes op de envelop tekenen, kaartjes van huilende koala’s opsturen of in blokletters ‘Mama mist je zo!” op de brief zetten.
 • Absolute no-no: extra ondergoed mee in de enveloppe steken, voor ‘je weet maar nooit’. Tenzij je wilt dat je kind nooit meer naar huis komt, natuurlijk.
   

DO

 • Humor is altijd cool. Vergeet saaie schrijfsels die eigenlijk niets zeggen, stuur gewoon een paar goede moppen op. Je kind wordt gegarandeerd de held van de tafel en jij bent er makkelijk vanaf gekomen. Win-win dus!
 • Heb je zelf geen inspiratie? Laat de hond of het konijn dan z’n beste pootje voorzetten. Iedereen weet dat dieren altijd de dolste avonturen beleven. Hilarische schrijffouten en bijt- of krabsporen maken het levensecht.
 • Stuur zo’n heerlijk foute kaart met een muziekje erin. Lol verzekerd, maar hou er ook rekening mee dat de leiding het batterijtje uiteindelijk wel in beslag zal nemen wegens extreem irritant.
 • Maak een ‘Sorry voor alles’-reportage met de Instax-camera: stuur fotootjes naar je kind waarop jullie chips zitten te eten in zijn bed, zuslief op zijn racefiets zit of mama zijn kamer heeft ingepalmd als naaikamer … Oepsie, sorry! Let wel: niet geschikt voor gevoelige of licht ontvlambare zielen.
   


Onmisbaar in de kampbagage: de Kampkit van A.S.Adventure!
Het kamp nadert en de stress slaat toe: wat is echt essentieel om mee te nemen?  Geen paniek, A.S.Adventure neemt het van je over. Met deze doordacht samengestelde Kampkit, verpakt in een handige toilettas, hebben ze alles binnen handbereik om het kamp proper én veilig door te komen. De kit bestaat uit 6 essentials en 2 coole postkaarten om naar het thuiskamp te versturen. En nu maar hopen dat ze ‘m ook echt gebruiken. 
 

Goed voorbereid op kamp vertrekken? Ontdek hier een handige checklist en ga direct op zoek naar het juiste materiaal. »