Hiermee verraste Baxter op de Milan Design Week
Foto: James Stokes
Baxter vierde Salone Del Mobile 2019 met een nieuwe collectie met diepe, perfect op elkaar afgestemde kleuren en rijke materialen.

Vernieuwing bij Baxter
De collecties die het Italiaanse huis Baxter voorstelde op de Milan Design Week - Salone del Mobile geven zicht op verschillende geografische horizonten. Via een slimme keuze van materialen tekenden de ontwerpers meubels die naadloos passen in een brede waaier aan omgevingen, van klassieke interieurs met veel donker hout tot de uitgepuurde inrichting van trendy lofts, en van mediterrane villa’s met warme pasteltinten tot het blanke hout van Scandinavische huizen.

Breed kleurenpalet
Het kleurenpalet van dit jaar ziet een grote en nieuwe verscheidenheid aan kleuren. Ecru gepaard met lila en de kleur van de Toscaanse wijngaarden contrasteert met de perziktoon, gekozen voor het Nabuk-leer. De tinten zijn allemaal strak afgestemd op klassiek bruin en grijs leer. Zelfs nieuwe marmersoorten worden paars en violet. Duits zilver is de metalen coating voor tafels, salontafels en lampen.

Versterkte samenwerking
Baxter toonde nieuwe projecten die voortbouwen op historische partnerschappen. Paola Navone breidde de Open Air-collectie uit met de toevoeging van nieuwe elementen en materialen, terwijl het duo Draga & Aurel blijft experimenteren met resin, glas en lijnen in het ontwerp. Studio Pepe ontwierp een nieuwe collectie tafels, stoelen en lampen, waarbij marmer, metaal, leer, beton en neon onverwachte combinaties aangaan die zijn geïnspireerd op moderne architectuur. Federico Perri tekende een nieuwe collectie geïnspireerd op de details van de modewereld, gaande van opgevulde materialen tot verlichting. Pietro Russo concentreerde zich op een specifieke vorm die rijk is aan betekenis: de cirkel.