Zevenjarig meisje in Hofstade overleden door verdrinking
Archiefbeeld Foto: rr

Het levenloze lichaam van het meisje werd zondagnamiddag op het Blosodomein van Hofstade (Zemst) uit het water gehaald. Na reanimatie op het strand werd ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Het meisje overleed maandagnacht. Ze is verdronken.

Twee redders van Sport Vlaanderen begonnen onmiddellijk met reanimatie op het strand nadat ze het levenloze lichaam van het meisje hadden opgemerkt in het water. Er werd een MUG opgevorderd en het meisje werd met spoed naar het UZA in Edegem gebracht. Het meisje bevond zich al die tijd in levensgevaar en is maandagnacht overleden.

Een wetsdokter heeft een autopsie uitgevoerd. Daaruit blijkt dat het meisje door verdrinking om het leven is gekomen.  'Uit de autopsie blijkt dat er sprake was van een zuurstoftekort en een gebrek aan bloeddoorstroming in de hersenen', zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. 'Er zijn geen aanwijzingen van geweld door derden. Er waren op het eerste zicht ook geen aangeboren hartafwijkingen, maar dat zal nog verder worden onderzocht via microscopisch onderzoek. Bij uitsluiting van andere oorzaken wordt verdrinking als doodsoorzaak weerhouden.'

Het kind was zondag samen met haar ouders aanwezig op de strandzone in het Blosodomein maar kon niet zwemmen. Het onderzoek naar de omstandigheden die tot het overlijden hebben geleid, wordt verdergezet, aldus nog het parket.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig