Red Lions slepen in dolle slotfase nog draw uit de brand tegen Duitsland
Foto: BELGA

De Belgische hockeymannen (FIH 1) hebben zondag in hun achtste wedstrijd van de Pro League 4-4 gelijk gespeeld tegen Duitsland (FIH 6). In de shoot-outs verloren ze vervolgens met 3-4 waardoor ze in de stand hun leidersplaats moeten afstaan aan Australië.

Op het Wilrijkse Plein in Antwerpen stond het bij de rust 2-2: Tom Grambusch (8. en 30.) had twee keer raak getroffen voor de bezoekers, Tanguy Cosyns (21.) en Simon Gougnard (29.) zorgden voor een 2-2 ruststand. Na de pauze kwam Duitsland echter 2-4 voor na treffers van Niklas Wellen (42.) en Marco Miltkau (45.). Opnieuw Cosyns (54.) en Alexander Hendrickx (55.) op strafcorner dwongen in de slotfase nog een 4-4 gelijkspel af. In de shoot-outs verloren de Belgen vervolgens met 3-4, waardoor ze hun leidersplaats in de stand van de Hockey Pro League moeten afstaan aan Australië. België telt daarin momenteel vijf zeges en drie draws.

Volgende week zaterdag (8 juni) wacht in Antwerpen de derby der Lage Landen met Nederland. Een dag later staan de twee landen tegenover elkaar in ‘s-Hertogenbosch. De Belgen spelen daarna ook nog in Krefeld tegen Duitsland (12 juni) en thuis tegen Nieuw-Zeeland (16 juni), Australië (19 juni) en Argentinië (23 juni). Een plaats in de top vier levert een ticket op voor de finaleronde in Amsterdam eind juni.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig