Matthias De Roover verkozen tot Mister Gay Belgium
De Roover wil zich inzetten voor de aanvaarding van LGBT’s in de sportwereld Foto: organisatie MGB

De 26-jarige Matthias De Roover uit Lokeren is verkozen tot de nieuwe Mister Gay Belgium 2019. De auditor werd uit elf finalisten gekozen om Bart Hesters op te volgen.

Antwerps burgemeester Bart De Wever, die mee in de jury zetelde, mocht de winnaar zaterdagavond bekendmaken na een show in het Elckerlyc Theater. Matthias De Roover mag ons land nu vertegenwoordigen bij Mister Gay Europa 2019 en Mister Gay World 2019.

Eerste ereheer werd kapper Thierry Toebat (40) uit Geluwe, gevolgd door bankbediende Niels Van Den Steen (24) uit Erpe-Mere. Bij de Mister Gay Belgium-verkiezing, die aan haar zevende editie toe was, wordt naar een ambassadeur van en voor de holebigemeenschap gezocht.

Sportwereld

De Roover wil zich als Mister Gay Belgium inzetten voor de aanvaarding van LGBT’s in de sportwereld. ‘Mijn coming-out is bij mijn voetbalploeg goed verlopen, maar er zijn ontzettend veel jongeren die zich in hun sport niet durven outen uit schrik voor de reacties. Als ambassadeur wil ik daar met een positieve boodschap komaf mee maken.’

Matthias De Roover verkozen tot Mister Gay Belgium
De Roover en zijn ereheren Foto: organisatie MGB

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig