Verrassing van formaat: Anthony Joshua lijdt allereerste nederlaag tegen Mexicaan Andy Ruiz Jr
Foto: AFP

De Mexicaanse Amerikaan Andy Ruiz junior heeft zaterdag de Brit Anthony Joshua zijn eerste nederlaag in 23 wedstrijden toegediend. In de kamp om de wereldtitels bij de zwaargewichten bij de WBA-, IBF- en WBO-bonden haalde hij het in Madison Square Garden in het Amerikaanse New York met technisch knock-out in de zevende ronde.

Andy Ruiz, die 33 zeges en 1 nederlaag achter zijn naam heeft staan, werd daarmee de eerste Mexicaanse wereldkampioen ooit bij de zwaargewichten. Die overwinning kwam er na een intense strijd, waarbij beide boksers meermaals tegen het canvas gingen. Toen Joshua in de zevende ronde opnieuw neerging, besloot de referee er een einde aan te maken.

Ruiz was de vervanger van de Amerikaan Jarrell Miller. Die zou eigenlijk tegen Joshua boksen, maar testte positief bij een dopingcontrole en moest zijn bokslicentie inleveren.

Het gevecht bij de zwaargewichten was het orgelpunt van de avond, eerder op zaterdag ging Delfine Persoon in MSG de ring in tegen de Ierse Katie Taylor, voor de kamp van haar leven. De 34-jarige West-Vlaamse verloor echter op punten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig