Na de tropische temperaturen code geel: KMI waarschuwt voor onweer vannacht
Archiefbeeld Foto: Peter Malaise

Het wordt zondag zonnig en zeer warm, met temperaturen tot dertig graden. Het KMI waarschuwt voor lokaal intense onweersbuien zondagnacht, met overvloedige neerslag in korte tijd.

Zondag wordt het zonnig en zeer warm met wat hoge wolkensluiers. Naar de avond toe ontwikkelen er zich in het westen van het land meer en meer stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot een bui, eventueel met onweer. De maxima liggen tussen 25 graden in Hoog-België en 30 graden op de meeste plaatsen in Vlaanderen. Er waait een matige zuidelijke wind die naar de avond toe in het westen van het land ruimt naar het westen.

Zondagnacht neemt ook in het oosten de bewolking toe en wordt het overal wisselend tot soms zwaarbewolkt met perioden van regen. Ook onweer is mogelijk. De meeste onweersactiviteit wordt verwacht in het oosten en zuidoosten van het land. Het KMI vaardigt dan ook een code geel af voor de provincies Limburg, Luik, Namen en Luxemburg, en dit van 01 uur tot 09 uur.

Maandag trekt een storing traag van west naar oost, voorafgegaan door warme onstabiele lucht. In het westen en het centrum is wat regen mogelijk. In het oosten kunnen de buien plaatselijk van onweer vergezeld zijn. In de loop van de namiddag wordt het geleidelijk droger vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 24 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen, 19 graden in het uiterste westen en 20 of 21 graden elders.

De rest van de week wordt wisselvallig en geleidelijk minder warm met soms stevige en onweerachtige buien.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig