Neymar ontkent verkrachting: 'Het was een val en ik ben erin getrapt'
Foto: AFP

De Braziliaanse voetballer Neymar ontkent dat hij een vrouw heeft verkracht. Zijn zaakwaarnemers zeggen zondag op zijn website dat hij het slachtoffer is van een afpersingspoging. Ze spreken van 'onrechtvaardige beschuldigingen' en zeggen dat ze ontlastend bewijs met de politie zullen delen.

De verkrachting zou op 15 mei zijn gebeurd in een hotel in Parijs, zo meldde de Braziliaanse krant O Globo zaterdag na inzage in het politiedossier. De vrouw zegt dat ze via Instagram in contact was gekomen met Neymar. Zijn assistent zou een vliegticket voor haar hebben gekocht. Na aankomst in Parijs zou ze hebben ingecheckt in het hotel, niet ver van de Arc de Triomphe. Neymar kwam daarna dronken de hotelkamer binnen, zei de vrouw. Ze praatten en streelden, maar 'Neymar werd agressief en had door geweld seks met haar tegen haar wil', aldus het politiedossier.

De vrouw ging twee dagen later terug naar Brazilië en deed daar aangifte. Ze was te aangeslagen en bang om dat in Parijs te doen, zei ze volgens het politiedossier.

In de val gelokt

De 27-jarige Neymar, vedette van Paris Saint-Germain, bereidt zich momenteel met het Braziliaanse elftal voor op de Copa America in eigen land. Hij ontkent de feiten, zegt hij in een filmpje van zeven minuten op Instagram. Daarin noemt hij het opgezet spel en een poging tot afpersing.

'Ik word beschuldigd van verkrachting, een zwaar en sterk woord', zegt Neymar. 'Het is triest en heel slecht voor mij. Wie mij kent, weet dat ik nooit zoiets zou doen. Ik ben kwaad, dus heb ik beslist om alle conversaties te delen die ik gehad heb met dat meisje. Dat is intiem, maar het is nodig om te bewijzen dat er niets ergs gebeurd is.'

Neymar vertelt wat er die bewuste dag en de dag erna gebeurd is. 'De eerste was er een relatie tussen een man en een vrouw, binnen vier muren, waar dingen gebeuren die een koppel wel eens doet. De volgende dag zijn we berichten blijven sturen. Ze vroeg me om een souvenir voor haar zoon, die ik moest brengen. Dat verraste me. Het is irritant om me in die situatie te bevinden. Het is triest om vast te stellen dat mensen willen profiteren en anderen willen afpersen. Ik hoop dat het gerecht de berichten zal lezen en de waarheid zal zien. Ik vraag mijn familie om vergeving voor de vervelende situatie waarin ik hen gebracht heb. Het was een val en ik ben erin getrapt. Een goede les.'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3n310ta ???? ?? neymarjr (@neymarjr) on

Afpersing

Via zijn zaakwaarnemers reageerde hij zondag ook via een artikel op zijn website. Zij stellen dat hij het slachtoffer is van een afpersingspoging. Ze spreken van 'onrechtvaardige beschuldigingen' en zeggen dat ze ontlastend bewijs met de politie zullen delen.

Neymars vader zei tegen een Braziliaanse tv-zender dat zijn zoon door de vrouw in de val is gelokt. Dat zou onder meer blijken uit berichten op WhatsApp. Vader Neymar zegt dat het moeilijke tijden voor de familie zijn en hij is bang dat de zaak uit de hand loopt.

Nog incidenten

Neymar moest een paar dagen geleden zijn aanvoerdersband bij de Braziliaanse nationale ploeg afstaan aan landgenoot Dani Alves. Een paar weken geleden kreeg Neymar een schorsing omdat hij een toeschouwer had geslagen na de verloren Franse bekerfinale. In Europa werd hij ook geschorst, omdat hij de scheidsrechters had beledigd na de uitschakeling van PSG in de Champions League.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig