Messi twijfelt over deelname aan WK 2022 in Qatar: “Ik weet niet of ik erbij ben”
Foto: EPA-EFE

Het is best mogelijk dat Lionel Messi vorige zomer in Rusland zijn laatste WK gespeeld heeft. “Ik weet niet of ik er op het WK van 2022 in Qatar nog bij zal zijn”, bekende de Argentijnse aanvoerder vrijdag in een interview met Fox Sports.

Dat WK wordt pas eind 2022 gespeeld en dan zal de vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal al 35 jaar oud zijn. Op clubniveau en individueel heeft Messi ongeveer alles gewonnen, maar de kroon op het werk met de Argentijnse nationale ploeg is er nooit gekomen. Met het WK 2014 en de Copa America van 2015 en 2016 verloor La Albiceleste drie finales op rij.

Vorig jaar in Rusland werden de Argentijnen reeds in de achtste finales door de latere winnaar Frankrijk uitgeschakeld. “Als ik die strafschop in de groepsfase tegen IJsland niet gemist had, had alles er anders uitgezien”, gaf Messi toe. “Ik zou in mijn carrière toch graag nog een prijs winnen voor mijn land, of toch minstens nog zo vaak mogelijk proberen.”

De eerstvolgende kans daartoe is de Copa America, die over twee weken van start gaat in buurland Brazilië. Een in vergelijking met enkele jaren geleden verzwakt Argentinië komt er in groep B uit tegen Colombia, Paraguay en Qatar.