Yellow Tigers zijn te sterk voor Thailand in Women’s Nations League Volley
Foto: VDB

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 19) hebben donderdag met 3-0 gewonnen van Thailand (FIVB 14) in de Nations League. Na twee opeenvolgende nederlagen was het hun eerste zege op het toernooi in het Chinese Macau. De setstanden waren 25-21, 25-22 en 25-23 na 1 uur en 27 minuten.

Dinsdag ging het team van coach Gert Vande Broek met 3-0 onderuit tegen Zuid-Korea (FIVB 9), woensdag was Olympisch kampioen China (FIVB 2) met dezelfde score te sterk.

De partij tegen Thailand was voor België de zesde in de Nations League. Vorige week waren de Tigers aan de slag in het Bulgaarse Ruse. Daar wonnen ze van Japan (FIVB 6, 3-1) en van het thuisland (FIVB 16, 3-2) en verloren ze van de Verenigde Staten (FIVB 3, 0-3), de titelverdediger.

Van 4 tot 6 juni organiseert België in Kortrijk drie wedstrijden, tegen Rusland (FIVB 5), Polen (FIVB 26) en wereldkampioen Servië (FIVB 1). Voor de vierde speelweek (11-13 juni) trekken de Tigers naar Duitsland. Ze nemen het in Stuttgart op tegen de Duitsers (FIVB 15), Nederland (FIVB 7) en de Dominicaanse Republiek (FIVB 10). De vijfde en laatste speelweek (18-20 juni) vindt plaats in Turkije, met duels in Ankara tegen het gastland (FIVB 12), Italië (FIVB 8) en Brazilië (FIVB 4).

Vorig jaar wisten de Yellow Tigers zich met een dertiende plaats te verzekeren van het behoud. België won in totaal vier keer en ging elf keer onderuit. Naast België nemen in deze editie ook Polen, nieuwkomer Bulgarije (ter vervanging van Argentinië) en de Dominicaanse Republiek deel als challenger. Het laagst gerangschikte challengerteam degradeert.

De eindronde met zes wordt net als vorig jaar gehouden in het Chinese Nanjing. In 2018 haalden de Verenigde Staten het met 3-2 van Turkije in de finale.