Yves Vanderhaeghe komt in hoger beroep weg met boete van 1.000 euro in plaats van twee speeldagen schorsing
Foto: VDB

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Yves Vanderhaeghe, de trainer van KV Kortrijk, geen schorsing opgelegd na zijn tirade in de finale van play-off 2. Vanderhaeghe moet wel een boete van 1.000 euro betalen.

Vanderhaeghe werd door de Geschillencommissie vorige week voor twee speeldagen geschorst, nadat hij in de finale van Play-off 2 naar de tribunes was verwezen door scheidsrechter Laforge. Hij kreeg er ook een boete van 2.000 euro bovenop.

De Kerels tekenden echter beroep aan tegen dat vonnis. Vanderhaeghe liet zich dinsdag vertegenwoordigen door meester Stijn Van Schel en die deed de schorsing in rook opgaan. De T1 van KV Kortrijk kan op de eerste speeldag van volgend seizoen gewoon op de trainersbank plaatsnemen. Wel moet Vanderhaeghe een boete van 1.000 euro betalen.

Bovenop die disciplinaire geldstraf via de KBVB, riskeert Vanderhaeghe ook een bijdrage van 5.000 euro te moeten betalen aan de sociale projecten van de Pro League. De bekrachtiging daarvan gebeurt in principe op de raad van bestuur van 7 juni. (belga)