De Telenet Giants Antwerpen hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finales van de play-offs, meteen de twaalfde overwinning op rij voor de selectie van coach Roel Moors. Deze overwinning kwam er echter pas na heel veel bloed, zweet en tranen. Tot diep in het vierde kwart hebben de mannen van Roel Moors heel hard moetn werken.

De drie ruime overwinningen tegen Kangoeroes van de laatste weken waren geen garantie op succes.  Dat zou al heel snel blijken.  Roel Moors moest bovendien Jea’sean Tate missen.  De forward had nog teveel last van zijn duim. 

In een gelijk opgaand eerste kwart hadden de bezoekers het niet onder de markt met een sterk en gemotiveerd Kangoeroes.  Aanvallend liep het meer dan behoorlijk voor de Giants met bommen van Lee, Sanders en Schoepen.  Bij de thuisploeg profiteerden Creppy en de uitstekende Cheatham van de vrijheid die ze kregen van de Antwerpse defensie. (25-27)

Ook in het tweede kwart probeerden de Sinjoren een kloofje uit te bouwen.  Dat lukte enkele keren met heel veel moeite.  Tot frustratie van een behoorlijk boze coach Moors pareerde een onhoudbare Cheatham ( 5 op 7 driepunters, 24 punten halfweg) echter elke uitbraakpoging van Lee en zijn maats.  Rust kwam er bij een 48-51 stand op het bord. 

Nog meer pech kort na de pauze .  Ismael Bako liep binnen de minuut tegen zijn derde en vierde fout aan.  Een sterke Sanders,  een weer oerdegelijke Kalinoski en een dunkende Kingsley kregen toch een 58-70 bonus op het bord.  Nog wilde de Mechelaars niet breken.  De vorige week nog met een hersenschudding uitgeschakelde Ordane Kanda zorgde terug voor ambiance in de zaal bij 63-70 na het derde schuifje.

Het bleef een frustrerend avondje voor de Giants.  Kangoeroes bleef aanklampen (69-76), mede door slordigheden bij de bezoekers.  Dennis Donkor pakte dan uit met twee bommen op rij.(69-82)   Dat gaf zijn ploegmaats vleugels en de buit was binnen.   Eindstand : 76-87.

Voor Antwerpenaar Randy Oveneke was het meteen zijn allerlaatste wedstrijd als prof.  Na een carrière van 11 jaar zet de 33 jarige forward een stapje terug.  Hij begon in 2008 bij Antwerp Giants als ploegmaat van oa Roel Moors en Christophe Beghin.  Later speelde hij nog voor Charleroi en Mechelen.  “Volgend jaar ga ik in tweede klasse aan de slag bij Royal 4 in Brussel.  Ik vond daar werk in de buurt en ga spelen en coachen bij de U 21 combineren.  Ik heb wel wat spijt dat het gedaan is want de sfeer van de kleedkamer ga ik toch wel missen vrees ik”, aldus de ex Belgian Lion. 

In de halve finale moeten de Giants het parket op tegen Brussels dat in twee matchen afstand nam van Mons.  Eerste wedstrijd is nu vrijdag in de Lotto Arena.  Zondag middag spelen Paris Lee en zijn maats in de hoofdstad. 

Kangoeroes :  Kanda 7, Cheatham 26, Barton 11, Bogaerts 2, Oveneke 3, Love 7, Iarochevitch 1, Olah 3, Creppy 6, Kok 10

Antwerp Giants : Akyazili 5, Lee 13, Vanwijn 7, Sanders 9, Schoepen 6, Bako 8, Dudzinski 7, Kalinoski  11, Donkor 13, Kingsley 8

 

In de andere halve finale, vanaf 30 mei, bikkelen Oostende en Limburg United om een plek in de eindstrijd. Oostende rekende in de kwartfinales af met Aalstar, Limburg klopte Charleroi. Telkens waren twee partijen voldoende.