Leger zoekt koper voor afgedankte C-130-vloot
Foto: rr
Het leger neemt afscheid van de C-130 Hercules transportvliegtuigen. Kandidaat-kopers mogen zich melden voor een veiling, maar de kans dat u in aanmerking komt, is erg klein.

Verondersteld dat u in uw achtertuin voldoende plaats hebt om dit toestel te plaatsen, dan kunt u op een veiling proberen mee te dingen naar de C-130-vloot. Let wel: de vloot wordt enkel op zijn geheel verkocht, inclusief onderhoudsmateriaal.

De inschrijvingsprocedure is vorige donderdag al begonnen. De kandidaten hebben nog tot 28 juni tijd om zich te aan te melden.

Bij die inschrijving moeten mogelijke kopers een document van 11 pagina’s inleveren. Daarin wordt meteen duidelijk dat de verkoop enkel aan bedrijven kan gebeuren. Bovendien moet er ook een bewijs van een bankgarantie worden toegevoegd, om zo alleen ernstige kandidaten over te houden.

De C-130’s dateren uit 1972, en zijn gebouwd door Lockheed Martin. Ze worden vanaf volgend jaar vervangen door de A400M van Airbus. De C-130’s zijn zowat overal ter wereld gebruikt, maar voornamelijk in Afrika. Daar worden ze ingezet voor humanitaire missies of voor missies van de Verenigde Naties.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig