Aston Villa wint “lucratiefste wedstrijd” van het seizoen, Frank Lampard mist kans op promotie naar Premier League
Foto: AFP

Aston Villa mag zich volgend seizoen weer opmaken voor voetbal op het hoogste Engelse niveau. Villa klopte in de finale van de play-offs op Wembley in Londen Derby County met 2-1.

Anwar El-Ghazi bracht Villa op slag van rust voor, waarna John McGinn (na een flater van doelman Kelle Roos- op het uur de score verdubbelde. Na de aansluitingstreffer van Martyn Waghorn keerde de spanning weer maar Villa hield stand. Frank Lampard, nu coach bij Derby County, kon het dus niet halen van John Terry, assistent bij Aston Villa. Beide spelers waren jarenlang sterkhouders bij Chelsea. Bij Villa zat Lovre Kalinic (ex-AA Gent) op de bank.

 

 

 

 

Aston Villa eindigde in de Championship als vijfde, Derby als zesde. Villa schakelde in de halve finale van de play-offs de nummer vier West Bromwich Albion uit. Derby toonde zich in de halve eindstrijd beter dan Leeds United, dat de reguliere competitie als derde afsloot.

 

 

 

 

Het team uit Birmingham vervoegt volgend jaar in de Premier League kampioen Norwich en runner-up Sheffield United, die een direct ticket bemachtigden. De drie teams winnen ook de jackpot, want aan de promotie zou een bonus van meer dan 190 miljoen euro vasthangen. Villa zakte na afloop van het seizoen 2015-2016 uit de hoogste klasse.

 

Aston Villa wint “lucratiefste wedstrijd” van het seizoen, Frank Lampard mist kans op promotie naar Premier League
Geen promotie voor Frank Lampard. Foto: Action Images via Reuters