Elise Mertens overwint black-out in tweede set en stoot na moeilijke partij door op Roland Garros
Foto: Photo News

Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. Onze landgenote, het 20ste reekshoofd in Parijs, had het niet onder de markt met de Sloveense Tamara Zidansek. De nummer 60 van de wereld won in set twee vijf spelletjes op rij en dus de set. Mertens rechtte de rug in de derde en won de wedstrijd: 6-4, 3-6, 6-2 na 2 uur en 7 minuten.

LEES OOK.Geen droomwedstrijd tegen Rafael Nadal voor Kimmer Coppejans

In de tweede ronde volgt een duel met de zestienjarige Française Diane Parry (WTA 457). Die klopte maandag de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 102) met 6-2 en 6-4. Parry kreeg van de organisatie een wildcard voor de hoofdtabel. Vorig jaar schopte Mertens het tot in de vierde ronde, haar beste resultaat in Parijs. In het dubbelspel speelt ze samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka en komen ze uit tegen de Duitse Tatjana Maria en de Britse Heather Watson.

Elise Mertens is dit jaar onze eerste landgenote in de tweede ronde bij de vrouwen. Zondag ging Alison Van Uytvanck er in de eerste ronde meteen uit tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo. Kirsten Flipkens speelt dinsdag tegen Monica Puig uit Puerto Rico.

“Ik geef me 7 op 10”

“Ik kreeg de zege zeker niet cadeau”, reageerde de Limburgse nadien. “Ik ben heel tevreden, dit was geen makkelijke eerste ronde. Na het verlies van set twee, begon ik in de derde weer van nul. Dat hielp. Ik zocht mijn grenzen op en speelde agressief. Ik voelde immers dat als ik haar een kans zou geven, ze die ging grijpen. Ik geef me zeven op tien. Genoeg, niet?”

In de tweede ronde volgt een duel met de 16-jarige Française Diane Parry (WTA 457). Die klopte maandag de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 102) met 6-2 en 6-4. “Moeilijk om iets over haar te zeggen. Het is een Française, maar daar stopt het zo’n beetje. Ik ga dus info inwinnen. Maar als ze hier de eerste ronde kan overleven, heeft ze kwaliteiten. Zeker op 16-jarige leeftijd, toen stond ik hier nog niet. Ik neem de partij zeker serieus.”

Piepjonge Parry doet vertrouwen op voor duel tegen Mertens

Elise Mertens (WTA 20) plaatste zich maandag voor de tweede ronde op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. In die tweede ronde volgt een duel met de 16-jarige Française Diane Parry (WTA 457).

Parry klopte maandag de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 102) met 6-2 en 6-4. Parry kreeg van de organisatie een wildcard voor de hoofdtabel. “Ik ben heel blij”, reageerde ze. “Ik denk dat ik een goede wedstrijd gespeeld heb. Ik bleef geconcentreerd en liet me niet uit mijn lood slaan als het even minder liep.”

“Tegen Mertens ga ik mijn uiterste best doen”, vervolgde de Française. “Ik ga wat matchen van haar opzoeken op internet. Ik zie mezelf als een mix van Henin et Mauresmo, maar ben zware fan van Federer. Ik hou ook van de mentaliteit van Serena Williams en Osaka.”