Het treinstation Brussel-Noord werd vanmiddag een tijdlang ontruimd vanwege een bommelding. Omdat Brussel Mobiliteit ook in het stationsgebouw huist, werden de tunnels in Brussel afgesloten voor verkeer. Zowel het station als de tunnels werden rond 16 uur weer geopend, maar het incident zorgde toch voor een extra zware avondspits.

Rond 14 uur kwam er een bommelding binnen waarin gewaarschuwd werd voor een bom in het Noordsation van Brussel. Het station werd meteen ontruimd, op vraag van de politie. Het treinverkeer werd ook even stilgelegd, maar na een twintigtal minuten werd dat opgeheven. De treinen mochten ook een tijd niet stoppen in het station. Even lag al het treinverkeer door Brussel stil.

Maar een zoekactie doorheen het station heeft niets verdachts opgeleverd. Kort na 16 uur werd het bomalarm afgeblazen en kon het treinverkeer vanuit Brussel-Noord hernemen. Het  treinverkeer was al kort daarvoor hervat, maar de treinen stopten niet in het Noordstation. 

Ook de wegtunnels in Brussel werden een tijdlang gesloten omdat het personeel van Brussel Mobiliteit in het stationsgebouw gevestigd is. ‘Vanwege een incident zijn de Brusselse wegentunnels afgesloten voor het verkeer, uit veiligheidsoverwegingen’, zei Mobiris op Twitter. Om 16.15 uur kon het verkeer weer door de tunnels.

Op dat moment was er al sprake van een echte verkeerschaos, met vertragingen op de Kleine Ring van een uur en meer. Tegen het begin van de avondspits was die hinder nog niet volledig voorbij, waardoor de start van de avondspits extra moeilijk verliep. Zo het verkeer op de Kleine Ring en in de Europese wijk om 17 uur nog steeds muurvast. De hinder zou nog tot na 18 uur voelbaar blijven. 

Volg de verkeersituatie live op standaard.be/verkeer

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig