Hoe succesvol waren de verkiezingen voor BV’s?
Foto: Walter Saenen - WAS

Er stonden heel wat bekende gezichten op de kieslijsten. Van Goedele Liekens tot Siegfried Bracke: wij gingen na of ze verkozen zijn.

Hoe succesvol waren de verkiezingen voor BV’s?
Francesco Vanderjeugd Foto: Stefaan Beel

Francesco Vanderjeugd betaalt een hoge prijs voor het feit dat hij zijn derde plaats afstond aan partijgenote Mercedes Van Volcem. Zo bluste hij een brandje binnen de partij en hield hij partijgenote Van Volcem aan boord. Maar zij is verkozen en Vanderjeugd valt uit de boot.

Seksuologe en tv-gezicht Goedele Liekens (Open VLD) haalt 15.678 voorkeurstemmen in Vlaams-Brabant en komt zeker in het federaal parlement.

Ook ondernemer Christian Leysen, die de Open VLD-lijst trok in Antwerpen, komt met 22.725 voorkeurstemmen in het federaal parlement.

Michael Freilich (N-VA), tot voor kort hoofdredacteur van Joods Actueel, is verkozen met 12.829 stemmen.

Jean-Marie Dedecker (N-VA) is met zijn 40.781 stemmen zoals verwacht verkozen in de Kamer.

Manuela Van Werde (N-VA) werd verkozen met 10.126 stemmen. De ex-Studio Brussel- en ex-’Vlaanderen Vakantieland’-presentatrice wordt Vlaams parlementslid.

Mark Tijsmans (N-VA), bekend van ‘Flikken’ en ‘Thuis’ op Eén, is niet verkozen in het Vlaams Parlement.

Tine Van Den Brande (Groen), bekend van ‘Witse’, ‘Flikken’ en ‘Windkracht 10’, krijgt wel een zitje.

Hoe succesvol waren de verkiezingen voor BV’s?
Walter De Donder raakte niet verkozen Foto: rr

Ex-VTM-journalist Mark Demesmaeker (N-VA) werd niet verkozen en verdwijnt uit het Europees Parlement.

Gewezen drummer van Clouseau en manager Bob Savenberg (Open VLD) niet, maar hij is wel eerste opvolger in Vlaams-Brabant.

Ook mountainbiker Filip Meirhaeghe raakte niet verkozen op de Open VLD-lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

De burgemeester van Samson, Walter De Donder (CD&V), raakte niet verkozen in de Kamer. Hij haalde 7.939 voorkeurstemmen in Vlaams-Brabant, maar dat was niet voldoende.

Ex-VRT-journalist Veli Yüksel ruilde CD&V voor Open VLD in Oost-Vlaanderen en moest daar de vierde zetel voor de liberalen veiligstellen. Helaas voor hem raakte hij met 11.272 stemmen niet verkozen. Ook Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) raakte verrassend genoeg niet meer verkozen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig