Al drie verdachten van bomaanslag in Lyon opgepakt
De Franse politie was sinds de aanslag van vrijdag in Lyon op zoek naar deze man. Foto: EPA-EFE

In verband met de aanslag in Lyon van afgelopen vrijdag zijn maandag al drie verdachten opgepakt. Dat heeft de Franse regering bekendgemaakt. Het gaat om twee mannen en een vrouw.

Bij de aanslag in een drukke winkelstraat in de Franse stad Lyon raakten vrijdag dertien mensen gewond. Maandag konden drie verdachten van die aanslag ingerekend worden.

Over een van de verdachten meldt het Franse parket dat het om een 24-jarige man gaat. Franse media weten dat het zou gaan om een ingenieursstudent die zondag al was geïdentificeerd. Hij is in het zevende arrondissement van Lyon in de kraag gevat. Een andere verdachte is een vrouw. 

Over hun motieven en de specifieke rol die ze al dan niet zoudden hebben gespeeld, is echter vooralsnog geen duidelijkheid. Details over de verdachten of over de plek waar ze werden aangehouden, werden niet meegedeeld.

Bompakket

De politie verspreidde zaterdag een foto van een verdachte, een stilstaand beeld van een beveiligingscamera. Het ging om een deels gemaskerde man op een fiets die een donkere zonnebril droeg. Hij wordt ervan verdacht een bompakket te hebben achtergelaten voor een bakkerij van de keten Brioche Dorée. Die bom zou vijzen en bouten hebben bevat.

Een dag na de bomaanslag kon ook DNA van een verdachte geïsoleerd worden en werd een zeer geringe hoeveelheid TATP, een zeer krachtig explosief, teruggevonden.

De Franse politie behandelt de bomaanslag als een terrorismezaak. Het springstof TATP, gevonden op de ontplofte zak in de winkelstraat in Lyon, werd ook gebruikt bij de jihadistische aanslagen van Parijs in november 2015 en Brussel in maart 2016.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig