Tim Matthys zet punt achter voetbalcarrière en wordt hoofdscout bij KV Mechelen
Foto: GMAX AGENCY

Tim Matthys stopt met voetballen. De 35-jarige rechterflankspeler pakte dit seizoen nog de beker en de titel in tweede klasse met KV Mechelen en heeft beslist om op een hoogtepunt zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. He’s out ... maar toch niet helemaal. Matthys neemt vanaf maandag de functie van hoofdscout op binnen de sportieve cel van KV. “Ik zie dit meer als een fantastische nieuwe kans dan een eindpunt.”

Woensdag kondigde Seth De Witte (negen seizoenen bij KV) zijn vertrek aan. Twee dagen later volgt Tim Matthys (vijf seizoenen) zijn voorbeeld. KV Mechelen nam deze week afscheid van de twee spelers met de langste staat van dienst in de Mechelse kleedkamer. Maar in tegenstelling tot De Witte (op zoek naar een nieuwe club) is het afscheid van Tim Matthys op de club niet definitief.

“Ik word hoofdscout bij KV Mechelen”, onthult hij ons. “Een functie waar ik met veel enthousiasme en ambitie aan begin. Het is iets wat me normaal gezien wel moet liggen. Het doet me dan ook plezier dat de club mij deze rol heeft toevertrouwd. Ik zie dit meer als een fantastische nieuwe kans dan als een eindpunt.”

Maandag begint hij er aan. “Dan staat mijn eerste meeting op de agenda. Vooral om de structuur helemaal op punt te zetten. Het is de bedoeling dat ik de verbindingsman wordt tussen de mensen van de sportieve cel en de sportieve eindverantwoordelijke (Stefaan Vanroy, red.). Ik ga dus veel op tocht zijn en veel wedstrijden bekijken om spelers te scouten die een meerwaarde kunnen zijn voor KV Mechelen.”

Tijdens zijn carrière volgde Matthys ook alle nodige trainerscursussen maar een job langs de lijn ziet hij nog niet meteen zitten. “De kriebel om nu al trainer te worden voel ik voorlopig niet. Ik denk dat ik op dit moment meer van waarde kan zijn in de functie die ik nu ga opnemen. Net als tijdens mijn carrière als profvoetballer vertrouw ik op mijn gevoel. Ik heb altijd mijn eigen weg gezocht. Ik heb er vertrouwen in dat dit ook hier de juiste beslissing heb genomen.”

Profcarrière van 15 jaar

Tim Matthys heeft er een profcarrière van 15 jaar opzitten. Die begon bij AA Gent en bracht hem nadien bij Zulte Waregem, het Griekse Panthrakikos, Lierse, Bergen en uiteindelijk in 2014 bij KV Mechelen. Matthys speelde in totaal 469 profwedstrijden, waarin hij goed was voor 73 doelpunten en 84 assists. Op zijn palmares staan twee Belgische bekers en twee titels in de Belgische tweede klasse. Hij scoorde ook vijf Europese goals voor Zulte Waregem.

“I’m out... Na 15 jaar profvoetbal heb ik besloten om een einde te maken aan mijn carrière. Afscheid nemen met een titel en de Beker van België ... het kan slechter. 15 seizoenen lang heb ik mijn jongensdroom mogen beleven. ‘Wat wil je later worden?’ Geen twijfel mogelijk... Profvoetballer! Ik ben dan ook ongelooflijk fier dat ik mijn eigen weg gezocht, gevonden en gevolgd heb. Heel mijn leven stond voetbal op de 1e plaats, dus was het niet evident om deze beslissing te nemen, maar het is volgens mij de juiste.

Mijn grote dank gaat uit naar mijn ouders, familie en mijn vrouwtje! Samen zijn we 15 jaar geleden aan dit avontuur begonnen bij AA Gent en we hebben alles samen beleefd. Nu is het tijd om te gaan genieten van andere dingen in het leven en ons gezin. Louise & Julot zullen hopelijk later ook fier terugkijken op wat papa verwezenlijkt heeft. 2 x de Beker van België, 2 titels in 1B, 1 promotie, 9 Europese wedstrijden... Ik ben mijn clubs eeuwig dankbaar dat ik de kans gekregen heb om deze triomfen te beleven. Racing Strijpen, KSV Sottegem, KAA Gent, SV Zulte Waregem, Panthrakikos. Lierse SK, RAEC Mons & KV Mechelen. Bedankt!

Maar nu is het dus tijd om een nieuwe weg in te slaan. Ik bedank graag al de trainers, medespelers, alle supporters en alle medewerkers van al mijn clubs! Te veel mooie mensen om op te noemen! Bedankt om er voor mij een onvergetelijke periode van te maken. “

Dit bericht bekijken op Instagram

I’m out... Na 15 jaar profvoetbal heb ik besloten om een einde te maken aan mijn carrière. Afscheid nemen met een titel en de Beker van België ... het kan slechter. 15 seizoenen lang heb ik mijn jongensdroom mogen beleven. ‘Wat wil je later worden?’ Geen twijfel mogelijk... Profvoetballer! Ik ben dan ook ongelooflijk fier dat ik mijn eigen weg gezocht, gevonden en gevolgd heb. Heel mijn leven stond voetbal op de 1e plaats, dus was het niet evident om deze beslissing te nemen, maar het is volgens mij de juiste. Mijn grote dank gaat uit naar mijn ouders, familie en mijn vrouwtje! Samen zijn we 15 jaar geleden aan dit avontuur begonnen bij @kaagent en we hebben alles samen beleefd. Nu is het tijd om te gaan genieten van andere dingen in het leven en ons gezin. Louise & Julot zullen hopelijk later ook fier terugkijken op wat papa verwezenlijkt heeft. 2 x de Beker van België, 2 titels in 1B, 1 promotie, 9 Europese wedstrijden... Ik ben mijn clubs eeuwig dankbaar dat ik de kans gekregen heb om deze triomfen te beleven. Racing Strijpen, KSV Sottegem, KAA Gent, SV Zulte Waregem, Panthrakikos. Lierse SK, RAEC Mons & KV Mechelen. Bedankt! Maar nu is het dus tijd om een nieuwe weg in te slaan. Ik bedank graag al de trainers, medespelers, alle supporters en alle medewerkers van al mijn clubs! Te veel mooie mensen om op te noemen! Bedankt om er voor mij een onvergetelijke periode van te maken. Bedankt

Een bericht gedeeld door timmatthys7 (@timmatthys7) op