Laagste lonen bij Ryanair gaan met 25% omhoog
Foto: pn
Vakbonden en directie bij Ryanair hebben een voorakkoord bereikt over hogere lonen voor het Belgische cabinepersoneel.

Precies een jaar na massale stakingsacties ligt er bij Ryanair een ontwerp van cao klaar voor het Belgische cabinepersoneel.  Het gaat om zowat  500 in België gestationeerde stewards en stewardessen  van de Ierse lagekostenmaatschappij. 

Hans Elsen, secretaris van de christelijke bediendebond ACV-Puls (de vroegere LBC), noemt het een ‘verdedigbaar akkoord’.  ‘We hebben niet alles gekregen wat we wilden, maar zeker de zwakste groepen gaan er fors op vooruit.’

Ryanair zegt toe om het  sectorale minimumloon te respecteren en er komt voor iedereen een vast maandinkomen, ongeacht het aantal vlieguren.  ACV-Puls spreekt van een gemiddelde loonsverhoging van 25 procent ‘voor de meest kwetsbare groep werknemers’. Maar voor sommigen kan het, in het laagseizoen, een verdubbeling betekenen (tot zowat 1.900 euro), aldus Hans Elsen.

Voorts werden er afspraken gemaakt over extra vergoedingen voor overnachtingen, over vakantiedagen en feestdagen.

Het voorakkoord wordt de komende weken aan het cabinepersoneel voorgelegd. Tegen  4 juni moet duidelijk zijn of de stewardessen en stewards de voorstellen aanvaarden.

Ryanair ging er eerder al mee akkoord om de Belgische arbeidswetgeving toe te passen en ook over de loon- en arbeidsvoorwaarden van de piloten werd er al een cao afgesloten.