Brusselse politieman op non-actief gezet na schoppen overmeesterde man
Foto: rr

Op een videofilmpje dat circuleert op sociale media is te zien hoe een politieman een arrestant op het hoofd slaat en schopt. Hij is op non-actief gezet.

Nadat een agent maandag in Molenbeek werd gefilmd terwijl hij buitensporig geweld gebruikt tegen een overmeesterde man, heeft de politiezone Brussel-West nog geen weet van een klacht die werd ingediend door het slachtoffer.

Er is wel proces-verbaal opgesteld en er werd een intern onderzoek geopend tegen de politieman. De politieman is intussen op non-actief gezet, in afwachting van een beslissing door het politiecollege over zijn schorsing. ‘Dit soort gedrag is voor ons volkomen onaanvaardbaar’, aldus een woordvoerster van de politiezone.

Op de beelden die dinsdag verspreid werden door de krant La Capitale, is te zien hoe een eerste agent een man overmeesterd heeft en op de grond geduwd heeft in de Pastorijstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Daarop komen andere agenten aangereden in een terreinwagen. De agent die achter het stuur van die terreinwagen zat, stapt vervolgens uit en trapt de overmeesterde man tweemaal tegen het hoofd.

Hoewel de eerste politieman meteen ‘stop’ roept, dient de tweede agent de overmeesterde man nog twee vuistslagen toe, ook op het hoofd.

De burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux (PS), reageert geschokt. 'Deze interventie is onaanvaardbaar', stelt ze op Twitter. 'Niets kan deze daad goedkeuren. Ik vraag dat de agent wordt opgeroepen en er onmiddellijk een sanctie wordt opgelegd.'