BEREKEN ZELF. Hoeveel extra inkomsten gunnen de partijen uw gezin?

22 mei 2019Andy Stevens, Nick Verheyen

De verkiezingsbeloftes zijn gemaakt. Maar voordat u gaat stemmen, wilt u wellicht nog weten welke gevolgen die hebben voor uw portefeuille. Bereken hieronder welk partijprogramma uw gezin het meest kan opleveren.

Het planbureau rekende programmapunten van alle partijen door. Maar wat betekenen de voornemens van de partijen voor uw concrete situatie? Hieronder kunt u een persoonlijke simulatie maken, op maat van uw gezin.

Daarbij zijn twee zaken van tel: uw netto maandelijkse gezinsinkomen, en uw gezinssituatie. Voor het netto maandelijkse gezinsinkomen moet u rekening houden met alle inkomsten, zoals loon en uitkeringen, maar bijvoorbeeld ook het uitgekeerde vakantiegeld en teruggave van de belastingen. Voor uw gezinssituatie is uw status bepalend, en de leeftijd van eventuele kinderen.

Geef hieronder uw netto inkomen en uw gezinssituatie in. We tonen u meteen tot welke categorie u behoort en welke partij u een extraatje belooft. Als voor u het staafje links donkerder kleurt, dan betekent dit dat u tot deciel één behoort: de tien procent gezinnen met het laagste inkomen. Behoort u tot het balkje rechts, dat bent u bij de tien procent gezinnen met het hoogste inkomen.