Arsenal is bang voor zijn veiligheid en dus trekt het zonder Mkhitaryan naar Bakoe voor Europa League-finale: “Alle opties verkend”
Foto: AFP

Henrikh Mkhitaryan mist volgende week woensdag de finale van Arsenal tegen Chelsea in de Europa League. Arsenal durft het niet aan om hem in de selectie voor de finale in Bakoe op te nemen.

Arsenal twijfelde al langer om de Armeniër te selecteren. Reden daarvoor zijn de politieke spanningen tussen Armenië en Azerbeidzjan, dat de finale van de Europa League in hoofdstad Bakoe mag houden.

“We hebben alle opties verkend”, laat Arsenal in een verklaring weten. “We hebben met ‘Micki’ en zijn familie gesproken en gezamenlijk besloten dat hij niet meegaat. We hebben de UEFA benaderd en laten weten dat we erg bezorgd zijn over deze situatie. Micki was een belangrijke speler voor ons op weg naar de finale. Dit is dus een groot verlies voor ons. We zijn ook erg verdrietig dat een speler wegens omstandigheden als deze een Europese finale misloopt.”

Azerbeidzjan verzekert dat de Armeense Arsenal-middenvelder Henrikh Mkhitaryan de finale van de Europa League tegen Chelsea in alle veiligheid kan spelen. De eindstrijd vindt op 29 mei plaats in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Azerbeidzjan roept de Gunners op om sport en politiek niet met elkaar te vermengen.

"Ondanks de moeilijke relatie tussen Azerbeidzjan en Armenië kan Mkhitaryan de finale spelen", verklaart Leyla Abdullayeva, woordvoerdster van de Azerbeidzjaanse diplomatie, aan het persagentschap AFP.