Wijkagent aangevallen in Kortrijk, dader snel gevat
De buurt rond de Zwevegemstraat is afgezet. Foto: Kris Vanhee

In Kortrijk is een wijkagent dinsdagmiddag aangevallen. De dader werd kort na de feiten gevat, bevestigt de politie. Er was eerst sprake van een steekpartij, maar volgens het parket is het nog niet duidelijk of de man de agent effectief gestoken heeft.

Het incident deed zich voor ter hoogte van een fietsenwinkel in het centrum van Kortrijk. Een man gedroeg zich vreemd in de winkel en zou er met zijn hand een pistool gevormd hebben. Daarop vertrok de man en zette hij zich neer aan een elektriciteitskast naast de winkel.

Een politieman die voorbijkwam, vermoedde dat er iets niet pluis was, maar werd meteen aangevallen door de man. De agent zou daarbij gewond geraakt zijn.

Twee minuten later daagden collega’s van de politieman op, die pepperspray gebruikten om de dader te overmeesteren. Hij was allicht onder invloed. 'De verdachte, een man van vreemde origine, had op het moment van de arrestatie een mes bij, maar het is nog niet duidelijk of hij daar alleen mee heeft gedreigd of ook werkelijk heeft gestoken', zegt Hanne Demedts van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De verdachte wordt momenteel ondervraagd.

De politie is ook bezig met getuigenverhoor. De hele buurt werd afgezet. De korpschef kwam ter plaatse en ook burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) was aanwezig.