KBVB geeft Leandro Trossard officiële waarschuwing en boete voor homofobe uitspraken
Foto: JEFFREY GAENS

Leandro Trossard gaat akkoord met de straf die de KBVB hem oplegt naar aanleiding van zijn homofobe uitspraken tijdens de kampioenenviering van KRC Genk.

Trossard viel afgelopen donderdagnacht, na het behalen van de landstitel, uit zijn rol tijdens het feestje in discotheek Versuz waar de Genkse kern de titel vierde. De kapitein van Racing Genk liet zich verleiden tot het scanderen van ‘Alle boeren zijn homo’s’,

Genk-kapitein Leandro Trossard schoffeert met “alle boeren zijn homo’s”, maar excuseert zich: “Ik was bezopen”

“De bond veroordeelt alle vormen van homofoob gedrag”, laten ze weten middels een communiqué. “De uitspraken van Leandro Trossard staan haaks op de waarden die de KBVB uitdraagt, zoals inclusie en tolerantie. Met die actie pleegde Trossard bovendien een inbreuk op de gedragscode van de Rode Duivels. De KBVB neemt akte van de snelle excuses die Leandro Trossard heeft overgemaakt. De KBVB tilt echter zwaar aan de feiten, geeft Leandro Trossard een officiële waarschuwing en zal zich bij recidief gedrag beraden over sportieve sancties. Daarnaast legt de KBVB Leandro Trossard een boete op, zoals bepaald in de gedragscode. Deze boete zal worden doorgestort aan een goed doel.”

Video: TV Limburg