Motorrijder gaat uit bocht tijdens wedstrijd: jongen in levensgevaar
Foto: jdv

Drie toeschouwers en een motorrijder zijn zondagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval tijdens een motorcrosswedstrijd in Wontergem (Deinze). Een jongen van 13 uit Zelzate verkeert in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde zondagnamiddag. Een motorrijder uit De Haan ging tijdens de motorcrosswedstrijd van de Motor Cross Liefhebbers Bond in de Deinse deelgemeente Wontergem uit de bocht.

De wedstrijd werd onmiddellijk stilgelegd opdat de evacuatie van de gewonden vlot kon verlopen. Naast de 23-jarige motorrijder uit De Haan raakten bij de crash ook twee vrouwelijke toeschouwers uit respectievelijk Tielt en Waregem lichtgewond. Een jongen van 13 jaar uit Zelzate die in de buurt stond, werd levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

De MUG van Tielt en andere hulpdiensten kwamen ter plaatse maar volgens burgemeester Jan Vermeulen, die ter plaatse ging, was het niet nodig het medisch rampenplan af te kondigen. Ook de MUG-helikopter hoefde niet op te stijgen. Na anderhalf uur werd het parcours door het parket vrijgegeven en kon de wedstrijd verdergaan. Op het ogenblik van het ongeval waren ongeveer 2.500 toeschouwers aanwezig.

Nadarafsluiting

De organisatie treft volgens het parket geen schuld. Alle voorzieningen waren getroffen. Een mistasten van een van de motorrijders ligt aan de basis van het ongeval. Toen de machine van de motorrijder uit de bocht ging botste hij tegen een dubbele nadarafsluiting. Die viel tegen de toeschouwers.