Evenementen bij gemeente Amsterdam worden in principe vegetarisch
Foto: IMAGEGLOBE

De gemeente Amsterdam keert de rollen om voor haar werknemers: bij evenementen zal enkel nog vlees en vis geserveerd worden aan mensen daar expliciet om vragen. De norm is vegetarisch.

Vanaf januari volgend jaar zal de gemeente Amsterdam bij borrels, recepties, vergaderlunches en andere evenementen automatisch enkel vegetarische gerechten aanbieden. Wie toch vlees of vis wenst, kan vragen om een uitzondering. Dat heeft het college van Burgemeester & Wethouders besloten, melden de Nederlandse media.

Het was de Partij voor Dieren die dit jaar met het voorstel kwam. De partij wil dat uiteindelijk heel Nederland - onder het motto ‘Carnivoor? Geef het door!’ - automatisch vegetarische gerechten aanbiedt en vleeseters expliciet moeten aangeven wat hun wensen zijn. Aanvankelijk mikte de partij zelfs op een veganistische norm, maar dat ging een stap te ver.

Hoewel Amsterdam de eerste gemeente is die het principe invoert, is het op het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen al enige tijd de gangbare praktijk om vleeseters bij diners vooraf te laten aankruisen wat hun specifieke wensen zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig