20 gewonden door elektrocutie tijdens huldiging op hockeyclub
Foto: bfm
Twintig gewonden, waarvan 3 zwaargewond. Dat is de balans van een zwaar incident zaterdagavond rond 18u tijdens de viering van de kampioenstitel van de U19 meisjes op de terreinen van de Hockey Club Inter Mol aan de Emiel Bequaertlaan.

'Tijdens de huldiging werden slingers hoog in de lucht werden geschoten', weet commissaris Robert Lehaen van de lokale politie Balen-Dessel-Mol. 'Eén van de slingers heeft de hoogspanningslijnen geraakt die boven het terrein hangen. Er heeft zich dan een stroomontlading richting grond voorgedaan. De elektriciteit is ingeslagen op een metalen hekwerk waar op dat moment een heleboel mensen tegenaan stonden.' De ontlading zorgde niet alleen voor een lichtflits maar ook een luide knal die aan een ontploffing deed denken.

Er vielen 20 slachtoffers. Die zijn overgebracht naar de ziekenhuizen van Geel en Mol. Maar niemand was in levensgevaar. Elf mensen mochten zaterdag al naar huis. Volgens de politiewoordvoerder varieert de leeftijd van de slachtoffers tussen 8 en 80 jaar.

'Mensen van slachtofferhulp van de politie en van het Rode Kruis zijn ook snel ter plaatse gekomen', weet de burgemeester van Mol, Wim Caeyers (CD&V). 'Zij zorgen mee voor de opvang van de mensen die niet gewond zijn geraakt maar wel fel onder de indruk zijn van wat er zich heeft afgespeeld. Er wordt ook contact gehouden met de ziekenhuizen. De zwaarder gewonde slachtoffers hadden brandwonden, maar of die ook inwendig zijn kunnen de MUG-artsen uiteraard niet meteen vaststellen.'

De schade aan het clubhuis is aanzienlijk, aldus Bart Van Bruggen, trainer bij HC Inter Mol. De club heeft wel beslist om de op zondag geplande competitiewedstrijden op een ingetogen manier te laten doorgaan.