Het was wachten tot het einde van de wedstrijd, maar de supporters van Racing Genk werden helemaal wild toen hun club na het laatste fluitsignaal de nieuwe landskampioen werd. Het was voor de meer dan 7.000 supporters op het Stadsplein nog enkele uren wachten voordat de spelers en staf van kampioen KRC Genk op het podium verschenen.

De Limburgers kwamen niet verder dan een gelijkspel op het veld van Anderlecht, maar omdat Club Brugge met 2-0 ten onder ging bij Standard was dat voldoende: met nog een wedstrijd te gaan, kunnen de West-Vlamingen de achterstand van vier punten niet meer goed maken en de titel gaat dus naar Limburg.

Het publiek werd uitzinnig bij het zien van de kampioenenploeg die rond 1.30 uur in Genk opdaagde. Het aantal mensen op het Stadsplein was serieus aangegroeid omdat intussen veel supportersbussen uit Anderlecht waren teruggekeerd.

Samen met de supporters zongen de spelers luidkeels 'You'll never walk alone' en 'We are the champions' mee. Trainer Philippe Clément was bijna zijn stem kwijt, toen hij de micro vastnam en de supporters bedankte voor de fantastische steun de voorbije maanden. Hij jutte de supporters op door luidkeels 'Kampioenen kampioenen' te scanderen. Kapitein Leandro Trossard nam de micro over. Ook hij schreeuwde zijn stem schor door 'Forza Racing' in te zetten. De naam van de Japanse flankaanvaller Junya Ito werd gescandeerd. De ietwat verlegen en ongemakkelijke Ito verscheen vooraan op het podium en werd meteen op luid applaus onthaald. Hij riep 'Who are you?', waarna de duizenden fans met 'Racing' antwoordden. 

Afterparty

Na het samen vieren met de mensen op het Stadsplein trokken de spelers, de spelersvrouwen en de staf naar de Hasseltse discotheek Versuz voor een stevige afterparty.

Op het podium in Genk verschenen ook ceo Erik Gerits, die de supporters toesprak, en Pat Krimson en Loredana. Patrick Claesen, Genk-supporter van het eerste uur, was er ook al in 1999 bij toen KRC Genk in Harelbeke de allereerste landstitel in de hoogste klasse behaalde. Ook de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V), die de wedstrijd in Anderlecht bijwoonde, glunderde vrijdagochtend bij het zien van al dat volk.