Vijf jaar voorwaardelijk voor verkrachting van stiefdochter
Foto: Sven Dillen

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 40-jarige man uit Roeselare veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. W.V. vergreep zich sinds het zesde leerjaar aan zijn stiefdochter.

De ouders van het slachtoffer deden in maart 2017 aangifte bij de politie in Wingene. Het toen 14-jarige meisje had aan haar vader verteld dat ze de afgelopen jaren seksueel misbruikt was door haar stiefvader.

W.V. beweerde dat hij een erg goede band had met zijn stiefdochter. Naar eigen zeggen vergreep hij zich hoogstens vier keer aan haar, telkens onder invloed van cocaïne. De verdediging betwistte ook dat er sprake was van verkrachting.

De rechtbank oordeelde dat er tussen 2012 en 2016 wel degelijk meermaals sprake was van verkrachting. De beklaagde zat twee maanden in voorhechtenis en volgde sindsdien zijn voorwaarden. V. werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

Het slachtoffer en haar vader kregen respectievelijk 2.000 euro en 750 euro schadevergoeding toegewezen. De vordering van 3.100 euro van de moeder werd afgewezen, omdat ze al een tijdje afwist van het misbruik en niet ingreep.