David Goffin zet teleurstellende gravelcampagne voort: ook in Rome uitgeschakeld in tweede ronde
Foto: AP

David Goffin (ATP 23) is er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde (achtste finales) van het ATP Masters 1.000-toernooi in Rome (gravel/5.207.405 euro). De Luikenaar verloor na één uur en negentien minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-2) van de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 9), het zevende reekshoofd.

LEES OOK. Roger Federer en Rafael Nadal nemen probleemloze start in Rome

In een gelijkopgaande eerste set moest Goffin tweemaal zijn opslag prijsgeven, hij kon del Potro daartegenover maar éénmaal breaken en zo ging de eerste set met 6-4 naar de Argentijn. In de tweede set verloor onze landgenoot meteen zijn opslag, waarna hij nooit meer echt in zijn spel kwam. Del Potro stoomde door naar 6-2 en won de partij zo eenvoudig in twee sets. In de derde ronde wacht voor del Potro een confrontatie met de winnaar van het duel tussen de Australiër Nick Kyrgios (ATP 36) en de Noor Casper Ruud (ATP 76).

Vorig jaar stond Goffin ook al tegenover Del Potro in Rome, in de achtste finales. De Argentijn gaf toen op, Goffin sneuvelde nadien in de kwartfinales tegen Alexander Zverev. Door zijn uitschakeling dit jaar in de tweede ronde verliest Goffin veel punten op de ATP-ranglijst. Onze landgenoot is aan een tot dusver teleurstellende gravelcampagne bezig. Eerder ging hij er ook snel uit in Monte Carlo (tweede ronde), Barcelona (tweede ronde) en Madrid (eerste ronde). In het Portugese Estoril bereikte hij begin mei wel de halve finales.

De Belgische nummer één kwam in de Italiaanse hoofstad ook in het dubbelspel in actie. Aan de zijde van de Fransman Jérémy Chardy sneuvelde hij dinsdag in de tweede ronde.