Geen problemen voor Telenet Giants Antwerp in Luik
Foto: BELGA

Amper 24 uur na de knappe winst in Okapi Aalstar bracht Telenet Giants Antwerp in Luik bevestiging. De Sinjoren wonnen voor de achtste keer op een rij in de EuroMillions League en boekten zo een vierde zege in zes dagen, waarvan een derde on the road.

De ploeg van coach Roel Moors staat nu ook officieus en met 28 op 34 aan de leiding. Vrijdag (Winketkaai) en zondag (Lotto Arena) bevestigen tegen Kangoeroes Mechelen en de belangrijke poleposition, voor het eerst sinds het kampioenjaar 2000, is een feit voor Telenet Giants Antwerp. De Giants kunnen die eerste plaats nog kwijtspelen als ze enerzijds verliezen komend weekend van Kangoeroes Mechelen en anderzijds dat Oostende een 2 op 2 boekt tegen Bergen. Als de kustploeg één keer onderuit gaat tegen de Henegouwers, moeten de Sinjoren al tweemaal op een rij tegen de Maneblussers verliezen om de poleposition nog kwijt te geraken.

“Twee wedstrijden op 24 uur! Het was zowel voor mijn staf als selectie geen evidentie. Na de hard bevochten winst in Okapi Aalstar ging het inderdaad vlot in Luik. Een pluspunt was ook dat ik alle twaalf spelers kon bezigen. De vele rotaties in zo een enorm druk schema zijn dan ook heerlijk meegenomen,” zei coach Roel Moors. “De 2 op 2 op 24 uur is mooi, maar bevestigen in de laatste back-to-back dit weekend is nu aan de orde Anders zijn al de inspanningen van de laatste bizarre week voor niets geweest. Vandaag (donderdag) start met verzorging, recuperatietraining en een videosessie dan ook al de voorbereiding voor de partij van vrijdag in Kangoeroes Mechelen,” aldus nog coach Roel Moors.

Rode lantaarn Luik vormde op het eerste kwart (22-25) na en via de met driepunters uitpakkende Bradford Burgess, geen problemen voor Telenet Giants Antwerp. De club uit de Vurige Stede miste met Brieuc Lemaire, Milos Bojovic, Terry Deroover en Naim El Khounchar vier geblesseerde spelers. De Giants recupereerden Hans Vanwijn terwijl Thomas Akyzaili met een voetblessure nog langs de kant bleef.

Paris Lee, Yoeri Schoepen, Vic Sanders en Tyler Kalinoski loodsten de Giants tegen een zwak Luik naar een reeds beslissende 39-55 bonus halfweg. Alle twaalf spelers kwamen bij de Sinjoren tot scoren en dus ook Young Guns als Vrenz Bleijenbergh en Killian Van Den Langenbergh. Na een 53-75 Antwerpse voorsprong ging het in een overbodig slotkwart dan ook naar afgetekende Antwerpse winst.